
Faglig Ambition
Her kan du se vores faglige ambition
Bifrost faglige ambition
Vores arbejde i Bifrost er baseret på vores Vision og Mission, der skaber ramme for, hvem vi er til for, hvordan vi vil løse opgaven og altid arbejder med barnet i centrum. Bifrost Faglige Ambition beskriver uddybende, hvordan vi sikrer en høj faglighed og tydelige rammer, der kridter banen op for Bifrost.
At barnet skal være i centrum, når Bifrost bliver barnets hjem, er for os essentielt.
Vi ønsker det skal være tydeligt, hvordan vi arbejder ud fra et helhedsorienteret perspektiv, i såvel skrift som tale og ikke mindst handling.
Det pædagogiske og sundhedsfaglige arbejde går hånd i hånd. Dét er en del af vores kerneopgave, og det er vigtigt, at vi har et fælles fagligt afsæt for vores arbejde med alle de enestående børn og unge i Bifrost.
Børneperspektivet er centralt for os, hvilket skal kunne ses og opleves overalt internt i organisationen, og i eksterne samarbejdsrelationer.
På de følgende sider er det beskrevet, hvordan vi i Bifrost arbejder med barnet i centrum:
- Vision
- Børnesyn og Neuropædagogik
- Det professionelle samarbejde
- Forældresamarbejde
- Udvikling af faglighed
Bifrost Vision
Vi er et fagligt specialiseret tilbud til familier med handicappede børn og unge.
Det gør vi ved at arbejde med:
Professionelle relationer og metoder
Vi stræber efter at opbygge stærke, tillidsfulde relationer, der er udgangspunkt for alt pædagogisk, socialt og sundhedsfagligt arbejde. Relationer der er baseret på fagligt anerkendte metoder, sikrer kvalitet og kontinuitet i arbejdet, hvor sundhedsfaglig viden understøtter den pædagogiske indsats.
Helhedsorienterede løsninger
Vi ser på hele barnets og familiens situation, og søger løsninger, der tager højde for fysiske, psykiske, sociale og følelsesmæssige behov. Det betyder vi samarbejder tværfagligt, både pædagogisk og sundhedsfagligt, for at finde de mest hensigtsmæssige indsatser, der fremmer både barnets sundhed og trivsel.
Fokus på udvikling, omsorg og trivsel
Der er altid et fokus på at skabe udvikling hos det enkelte barn, både i forhold til læring og personlig vækst. Samtidig vægtes omsorg og trivsel som grundpiller i arbejdet, så barnet føler sig set, hørt og forstået – det både fysisk og mentalt.
Det fordomsfrie møde med børn og unge, samt deres forældre
Vi lægger vægt på at møde alle med åbenhed, uden forudindtagede holdninger. Det fremmer en atmosfære hvor forskelligheder accepteres, og hvor alle kan deltage på lige vilkår.
Fokus på at møde børn og unge i deres nærmeste udviklingszone
Ved at arbejde med teorien om den nærmeste udviklingszone og samtidig have fokus på barnets sundhedstilstand, møder vi barnet, hvor det er, og støtter det i at tage de næste skridt i sin udvikling. Sundhedsfaglig viden integreres i pædagogisk arbejde, for at sikre at barnet kan udfolde sig optimalt i både fysisk og psykologisk henseende.
Samlet set understøtter denne vision en målrettet og inkluderende tilgang, der sigter mod at skabe positive forandringer i børns og familiers liv gennem en balanceret tilgang til udvikling, omsorg og trivsel.
Bifrost Mission
Bifrost leverer specialpædagogiske,- sundhedsfaglige tilbud til børn og unge med handicap- og deres familier.
Det opfylder vi ved at levere:
- Individuelle tilbud inden for kommunernes bestilling, til børn og unge- samt deres familier
- Professionelt arbejde med børn og unges trivsel og udvikling
- Innovativt og målrettet arbejde, ud fra dokumentation, evaluering og effektvurdering
- Høj kvalitet og faglighed i alle opgaver
Bifrost løser kommunernes velfærdsopgave inden for service- og sundhedsloves rammer
Børnesyn og neuropædagogik
Vi har et stærkt børnesyn i Bifrost, hvor vi tror på, alle børn altid gør det bedste de kan, ud fra de forudsætninger de har til rådighed. Det kræver, man ser bag adfærden og forsøger at forstå de underliggende årsager – uden at dømme barnet ud fra ydre handlinger alene.
I Bifrost bruger vi neuropædagogik, til at forstå og støtte børns individuelle behov og adfærd. Det ud fra deres neurologiske og udviklingsmæssige forudsætninger.
Neuropædagogikken hjælper os med at belyse, hvordan faktorer som stress, sansebearbejdning, og udviklingsmæssige niveauer kan påvirke børns adfærd. Det er personalets opgave at undersøge, hvad der kan ligge bag barnets adfærd– f.eks. utryghed, manglende forståelse eller over-/understimulering – og derigennem tilpasse den pædagogiske indsats.
Neuropædagogik i Bifrost indebærer et tæt professionelt samarbejde på tværs af faggrupper for at sikre en helhedsorienteret og nuanceret tilgang til hvert enkelt barn. Det betyder, at alle faggrupper deler viden om barnets individuelle behov og sammen lægger en plan for, hvordan barnet bedst støttes.
Ved at integrere neuropædagogik og et børnesyn, der ser bag adfærden, skabes en forståelse og tilgang, som tilgodeser børns komplekse behov og potentialer. Sammen arbejder vi for at skabe et trygt, forstående og stimulerende miljø, hvor barnet kan udvikle sig optimalt i sit eget tempo.
Det professionelle samarbejde
I Bifrost er du ansat til to ting - faglighed og samarbejde.
Vi styrker det professionelle samarbejde i Bifrost gennem tre grundlæggende elementer: et fælles sprog, tydelige rammer og et professionelt mindset.
Fælles sprog
Vi anvender simple og forståelige metaforer til at skabe et fælles sprog, til at tale om de svære ting. Det reducerer risikoen for konflikter og forbedrer kommunikation i både dagligdagssituationer og udfordrende samtaler.
Fælles rammer
Alle skal kende de fælles kridtstreger, så man forstår de forventninger og retningslinjer, der gælder for både samarbejde og faglige opgaver. Klare “kridtstreger” hjælper med at minimere misforståelser og skabe en mere sammenhængende arbejdskultur.
Fælles mindset
I Bifrost understreger vi vigtigheden af medarbejdernes rolle som medskabere af deres arbejdskultur. Et konstruktivt mindset understøtter både faglige opgaver og kollegialt samarbejde.
Vi stempler ind i det professionelle samarbejde når vi går på arbejde


Forældresamarbejde
- Vi ser forældre som eksperter på deres eget barn. Vi lytter og inddrager dem i beslutninger om barnets liv.
- Vi møder forældre ud fra en anerkendende tilgang, med fokus på ressourcer og styrker.
- Forældres, - og barnets behov for kontakt og samvær, er omdrejningspunktet for hvordan vi planlægger besøg i Bifrost eller hjemmet, mail, opkald, hyppighed osv. Vi ønsker, alle forældre har en oplevelse af, altid at føle sig velkomne i Bifrost.
- Dagligdagen skal præges af fælles dialog, mellem tilknytningspersoner og forældre. Således at forældrene oplever høj grad af åbenhed og medinddragelse, i deres barns hverdag og liv.
Udvikling af faglighed
Som organisation, tager vi ansvar for at alle ansatte, har en fælles handicapforståelse. De skal fagligt være klædt på, til at møde barnet hvor det er, se barnet som kompetent, med retten til at blive set, hørt og forstået. Vi lægger derfor vægt på høj faglighed, både blandt uddannede og ufaglærte medarbejdere.
Løbende opkvalificeres vores medarbejdere, inden for en kombination af pædagogisk, psykologisk og sundhedsfaglig viden.
En løbende opkvalificering vil være centralt, ikke kun for de pædagogiske kompetencer, men også for at kunne forstå og imødekomme børnenes sundhedsmæssige behov på en helhedsorienteret måde.
For nye medarbejdere lægges der vægt på en grundig introduktion og ”uddannelsesperiode” ved ansættelse. Dette sker igennem vores Bifrost Onboardingforløb.
Bifrost Onboarding, indeholder bl.a. kursus i Neuropædagogik- relationers betydning i et tilknytningsperspektiv, Alternativ Supplerende Kommunikation, Low Arousal og LA2 og Det specialpædagogiske Forældresamarbejde. Også sundhedsfaglige emner, der kan påvirke børns sundhed og trivsel, som sansebearbejdning, smertelindring, fysisk aktivitet og ernæring, er en del heraf. Bl.a. bliver alle oplært i Basal medicinhåndtering, og deltager i kursus med Førstehjælp,- og brand.
På denne måde skaber vi løbende, en forståelse for, hvordan pædagogisk og sundhedsfagligt arbejde skal integreres i det daglige arbejde hos os i Bifrost .
Tværprofessionelt samarbejde er en grundlæggende del af vores praksis. Gennem et professionelt samarbejde, forsøger vi at give alle medarbejdere et fælles sprog, fælles rammer og et fælles mindset, hvilket øger aktiviteten og kvaliteten, af de tværprofessionelle fagkompetencer. Det betyder, at pædagoger, social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker, ergoterapeuter og andre sundhedsfaglige medarbejdere arbejder tæt sammen, i et professionelt samarbejde og faglighed, så alle aspekter af barnets udvikling og trivsel bliver adresseret på en effektiv og helhedsorienteret måde.